Man net voor bezoekje aan prostituees overleden

dodeklantEen man is dinsdagochtend overleden in de Hunsestraat in Den Haag. De man werd onwel toen hij op weg was naar een bezoekje aan een meisje van plezier in de hoerenstraat. En dit is niet het eerste incident deze week in de buurt. Vorige week overleed ook al een man in de Haagse Geleenstraat in een peeskamer.

Volgens een omstander voelde de man zich al niet lekker in de auto en raakte hij onwel toen hij op weg was naar een vrouw van lichte zeden. Hij kwam aanlopen vanaf de Pletterijkade en viel neer in de Hunsestraat. ,,Hij is net op het verkeerde moment overleden, zo net voor het bezoekje”, concludeert een wandelaar, die anoniem wil blijven, met een knipoog. Het incident gebeurde rond half twaalf ‘s ochtends. ,,Net op het moment dat het druk gaat worden in de straat.”

De man was volgens getuigen tussen de zestig en zeventig jaar oud en geen onbekende in de straat. ,,Hij kwam hier twee tot drie keer in de week”, vertelt de omstander. Niemand weet wie de man precies is. ,,Iedereen is hier een beetje op zichzelf. We zien mensen wel lopen en herkennen ze, maar hen echt kennen doen we niet.”

Onderzoek
De politie heeft na de melding de hoerenstraat afgesloten met zwarte schermen. Dat deed zij om onderzoek te doen en om overledene uit het zicht te houden, zodat hij niet herkend kon worden door nieuwsgierige kijkers. Agenten hebben de man nog proberen te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Een misdrijf is uitgesloten.

De man die vorige week overleed, was ook een vaste klant in de straat. Hij overleed in het gezelschap van één van de dames in de Geleenstraat, weet Frans van den Broek (72), beheerder van de prostitutiepanden in de Geleenstraat, te vertellen.