Dominant zijn?

Dominant op SMDOME

Seks is voor iemand het lekkerst als hij of zij helemaal zichzelf kan zijn. Das logisch.

De ene persoon vindt het juist lekker om dominant te zijn, de ander haalt zijn of haar genot door onderdanig te zijn. En iemand anders kan van beide rollen genieten.

Het meest ultiem is natuurlijk dat je seks met iemand heeft, die juist geniet van de tegenovergestelde rol. Of dat de persoon zowel onderdanig of dominant fijn vindt.

In dit artikel lees je waarom iemand die dominant is van die rol intens kan genieten en merk je of die gevoelens ook voor jou gelden.

Meesters, meesteressen en trainers
Als het om kinky sex of bdsm gaat, zijn dit vaak de rollen die een dominant persoon op zich neemt. De dominante persoon heeft op een bepaalde manier controle en de leiding over de onderdanige persoon. De controle kan zijn door de persoon vast te binden en/of te blinddoeken. En als jij een meester of meesteressen rol hebt. Dan kan de persoon niet anders, dan jouw handelingen te ondergaan. Je kunt het ook meer psychologisch maken, dan vertel jij wat de persoon moet doen. En doet hij of zij dat niet goed, dan volgt er een straf. Voert de persoon de taak of handeling juist heel goed uit, dan kan je hem of haar uiteraard belonen.

Waarom wil iemand dominant zijn?
Het hebben van controle en de leiding over de ander hebben, kan een kick geven. Jij beslist wat er gebeurd, wanneer en hoe. Je hebt (letter) de touwtjes in handen! Een ander aspect van meester, meesteres of trainer zijn. Is dat jij je de persoon die juist intens geniet van onderdanig zijn. Hem of haar, een mooie en heerlijke ervaring kunt geven. Geen verantwoordelijkheden hebben, vindt een onderdanig persoon fantastisch! En als dominant persoon kan jij die fantasie werkelijkheid laten worden. Omdat je de persoon in een onderdanige rol te plaatst, waar hij of zij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Kan de onderdanige persoon zich geestelijk helemaal vrij voelen, en zich tijdens het rollenspel of de seks compleet laten gaan. En dat gevoel kunnen geven, geeft ook een kick!

Dominant zijn tijdens de seks
Dominantie en onderdanig zijn, is makkelijk binnen een rollenspel. Maar ook tijdens de seks, is het heerlijk. Je kunt op verschillende manieren tijdens de seks dominant zijn. Als jij weet dat de ander graag onderdanig zijn, neem de leiding en de ander zal automatisch volgen. Daarnaast kan jij ook tegen de persoon vertellen wat jij wil dat er gebeurt. Moet de persoon jouw verwennen, of ga jij nu de ander verwennen. En als de ander voorstelt om iets te doen en jij vindt dat goed, dan kan jij als dominant persoon beslissen wanneer dat gebeurt. Kortom, dominant zijn is heerlijk, wanneer je merkt dat het heft in eigen hand nemen, je erg ligt.