Veel belangstelling voor Nieuwe Zandpad

826457_480De belangstelling voor het Nieuwe Zandpad is groot. Dat zegt Beja Accommodaties, het bedrijf dat de nieuwe prostitutiezone aan de Einsteindreef in Utrecht gaat bouwen.

Er zijn meer potentiële huurders voor de ramen, dan het aantal dat er gebouwd gaat worden. Het Nieuwe Zandpad biedt ruimte aan 162 prostitutieramen.

Volgens het blog Utrecht Krijgt Spijt vraagt Beja Accommodaties een torenhoge borg voor exploitanten die in zee willen met de bouwer. Het bedrijf ontkent dit, maar geeft wel toe dat er uit voorzorg een borg wordt gevraagd. Als een potentiële huurder toch geen vergunning van de gemeente krijgt, raakt de huurder de borg kwijt. Het bedrag wordt dan volgens een woordvoerder van Beja Accommodaties gebruikt “als compensatie voor gemiste huur”.

Het bedrijf Charge Kamerverhuur uit Bilthoven, dat graag wil beginnen op het Nieuwe Zandpad, bevestigt ook dat er borg wordt gevraagd door Beja Accommodaties. Een woordvoerder van Charge noemt het bedrag “marktconform”.

In Utrecht zitten sinds 2013 geen prostituees meer achter het raam op de oude locatie aan het Zandpad. In dat jaar sloot de gemeente alle werkruimtes omdat er sprake zou zijn van mensenhandel en andere misstanden. Het is nog altijd niet duidelijk wanneer het eerste raam op het Nieuwe Zandpad verlicht gaat worden.

Bron: DominaForum.nl